Coc elegant, de inspiratie romantica


Eleganta presupune un rafinament aparte, iar o coafura originala poate deveni, in orice context, amprenta unui stil unic, care nu va trece neobservat. In tutorialul de hairstyle pe care l-am gasit astazi, iti propun o coafura sofisticata, care valorifica atentia pentru detaliu. Finisajul perfect ofera eleganta, in timp ce suvita impletita constituie elementul de stil romantic, ideal pentru a conferi un look tineresc acestei coafuri.
Sursa de inspiratie pentru realizarea acestui material a fost Laura Cosoi.Vedeta a prezentat aceasta coafura intr-o postare de pe blogul personal

Pas cu pas: realizeaza un coc elegant, de inspiratie romantica 

Sectioneaza partea de top in forma de V.
Vom alege partea de top. 
Aceasta va fi prinsa cu ajutorul unui clips.
Urmatorul pas consta in prinderea unei cozi simple, ponytail, cu baza jos, aproape de ceafa.
Aplicam fixativ si netezim firele de par cu  mana, pentru a obtine un finisaj cat mai bun.
Alegem o sectiune din coada cu ajutorul unui pieptene pentru tapaj, dotat cu o codita metalica.
Tapam sectiunea cu ajutorul unui pieptene cu zimti desi. Vom tapa inteaga sectiune de par, pentru a obtine volumul necesar realizarii cocului.
Rulam in sus sectiunea de par tapata, pana obtinem o bucla,  pe care o vom fixa cu ajutorul agrafelor.
Ridicam restul parului, tinandu-l de varfuri, il rasucim o data si il prindem peste bulca deja realizata. Fixam si aceasta sectiune de par cu ajutorul agrafelor.
Vom rasuci varfurile ramase in afara si le vom prinde sub coc cu ajutorul agrafelor.
Aplica fixativ pentru a finisa cocul.
Tragem marginile cocului spre exterior. Prindem fiecare parte cu ace. Spre deosebire de agrafe, acele ofera lejeritate coafurii.
Aplicam din nou fixativ.
Din partea de top, alegem o noua suvita de par, din sectiunea inferioara,  pe care o impletim, in stilul clasic. O vom prinde la capat, provizoriu, cu un elastic.
Cealalta parte ramasa va fi tapata pe sectiuni, pana la jumatatea lungimii. Varfurile raman netapate.
Netezim la suprafata cu o perie plata.
Rasucim o singura data si fixam sectiunea la baza cocului, folosind o agrafa.
Prindem suvita impletita din loc in loc, pe sub portiunea tapata, cu ajutorul acelor.
O vom aduce in partea opusa, iar apoi vom scoate elasticul. Prindem varful coditei cu o agrafa, pe care o ascundem sub par.
Fixam varfurile cu doua agrafe, prinse incrucisat, pentru a se sustine una pe cealalta. Astfel le impiedici sa alunece.
Varfurile din partea de top care au ramas libere vor fi rasucite, pentru a comprima volumul coafurii. Rasucim coada si o prindem sub coc cu ajutorul agrafelor, prinse tot in cruce.
Stilizarea bretonului este simpla: indreptam suvitele cu placa in timp ce orientam varfurile in spate. Apoi aplicam fixativ.
Rezultat final:
Pentru realizarea acestei coafuri vei avea nevoie de ajutor, insa pasii ti-au fost deja predati asa ca lucrurile se simplifica destul de mult. Poti ruga o prietena sa te ajute sau poti apela la serviciile salonului la care obisnuiesti sa mergi. De aceasta data poti fi sigura de faptul ca vei obtine rezultatul dorit, pentru ca nu ii vei mai prezenta coafezei doar o fotografie cu look-ul final, ci chiar pasii pe care trebuie sa-i urmeze.

Enjoy!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...